LifeLike-logo (4)
Elämänmakuisia (2)

Viikkohoroskooppi: mitä tummat silmänaluset kertovat sinusta?

Taivaankappaleiden salaisuudet ja ihosi alla

Astrologia on yhdistetty ihon terveyteen vuosisatojen ajan. Ihoa pidetään kehomme peilinä, joka heijastaa sisäistä tasapainoamme ja hyvinvointia. Samalla tavoin taivaankappaleet, kuten planeetat ja niiden liike, vaikuttavat syvästi meihin energisesti. Olipa kyseessä Marsin kiivas energia tai Venuksen lempeä hoiva, jokaisella planeetalla on merkityksensä sekä meille että ihomme terveydelle.

Miten tämä sitten liittyy meihin? Jokainen meistä syntyy tietyssä paikassa ja ajassa, jolloin taivaankappaleet ovat tiettyissä asennoissa toisiinsa nähden. Tätä kuvaa kutsutaan astrologiseksi kartaksi, joka antaa meille viitteitä siitä, miten planeettojen energia vaikuttaa meihin henkilökohtaisesti. Astrologia tarjoaa meille työkaluja ymmärtämään itseämme paremmin ja näin myös hoitamaan ihoamme tietoisemmin. Kuten taivaankappaleiden liikkeet, myös ihomme on jatkuvassa muutoksessa ja uudistumisessa.

Miten planeetat vaikuttavat unenlaatuusi?

Astrologian syntymäpäivät ja planeettojen liikkeet voivat vaikuttaa kaikkiin elämämme osa-alueisiin, jopa unenlaatuun. Katsotaanpa esimerkiksi Merkuriusta, joka hallitsee viestintää, älykkyyttä ja tietoisuutta. Kun Merkurius menee ”retrogradeen”, sen uskotaan aiheuttavan sekasortoa ja epävarmuutta, mikä voi aiheuttaa stressiä ja unettomuutta.

Toisaalta, Kuu, joka säätelee tunteitamme ja vaistoamme, on suorassa yhteydessä unirytmiimme. Kuun vaiheet, kuten uusikuu ja täysikuu, voi saada aikaan levottomia öitä tai unettomuutta joillakin ihmisillä. Esimerkiksi uuden kuun aikana ihmiset saattavat tuntea olonsa levottomaksi ja energiseksi, mikä voi häiritä heidän untaan.

Vinkit jokaiselle horoskooppimerkille: Näin hoidat tummia silmänalusiasi

Mitä jos kertoisimme, että horoskooppimerkkisi voi tarjota tietoa siitä, miten hoitaa tummia silmänalusia? Kyllä, se on totta! Tähtiin kirjoitetut viestit eivät rajoitu vain rakastajamme valintaan tai unelmien uraamme. Niillä on valta näyttää meille, mitä ruokalaatumme pitäisi olla, ja kyseiset tiedot voivat ulottua myös ihonhoidon alueelle, erityisesti silmänalusien hoitoon.

Kauris (22.12.-19.1.) 

Vastuullinen Kauris antaa usein kaikkensa ja saattaa uupua. Anna itsellesi lupa rentoutua. mikä voi johtaa tummiin silmänalusisiin. Yritä löytää silmänympärysvoide, joka sisältää kofeiinia. Se auttaa supistamaan verisuonia ja vähentämään tummuutta ja turvotusta.

Vesimies (20.1.-18.2.)

Innovatiivinen Vesimies rakastaa uusia kokeiluja. Kokeile kylmiä geelisilmälappuja aamuisin herättämään ja raikastamaan väsyneitä silmiä.

Kalat (19.2.-20.3.)

Unelmoiva ja tunteellinen Kalat saattaa nukkua levottomasti. Käytä yöksi silmänympärysseerumia, joka sisältää rauhoittavia ainesosia ja edistää verenkiertoa.

Oinas (21.3.-19.4.) 

Rohkea Oinas on aina menossa ja energiatasot voivat heilahdella. Käytä rauhoittavaa silmänympärysvoidetta ja panosta täyteläisiin tuotteisiin, jotka palauttavat ihon luontaisen hehkun.

Härkä (20.4.-20.5.) 

Härkä nauttii ylellisyydestä ja mukavuudesta. Hemmottele silmänympärysihoa kosteuttavalla ja kiinteyttävällä naamioilla kerran viikossa.

Kaksoset (21.5.-20.6.) 

Sosiaalinen Kaksoset on monessa mukana, ja unen laatu voi kärsiä. Käytä yöksi paksua silmänympärysvoidetta, joka ravitsee ihoa syvältä.

Rapu (21.6.-22.7.) 

Herkkä Rapu reagoi voimakkaasti ympäristön muutoksiin. Käytä antioksidanttirikasta silmänympärysvoidetta suojellaksesi ihoa ulkoisilta rasitteilta.

Leijona (23.7.-22.8.) 

Karismaattinen Leijona haluaa näyttää aina parhaaltaan. Käytä heleyttäviä ja kirkastavia tuotteita, jotka antavat iholle säteilevän ilmeen.

Neitsyt (23.8.-22.9.) 

Tarkka ja huolellinen Neitsyt panostaa ihonhoidon yksityiskohtiin. Käytä silmänympärysiholle tarkoitettua kuorintaa kerran viikossa poistaaksesi kuollutta ihosolukkoa ja edistääkseen uudistumista.

Vaaka (23.9.-22.10.) 

Estetiikkaa rakastava Vaaka haluaa ihon näyttävän tasaiselta ja raikkaalta. Sijoita hyvälaatuiseen peitevoiteeseen, joka kirkastaa tummia silmänalusia.

Skorpioni (23.10.-21.11.) 

Intensiivinen Skorpioni syventyy usein omiin ajatuksiinsa ja saattaa unohtaa lepäämisen. Muista ottaa pieniä hetkiä päivässä ja tehdä rentouttavia silmänympäryshierontoja.

Jousimies (22.11.-21.12.) 

Seikkailunhaluinen Jousimies elää hetkessä. Käytä silmänympärysvoidetta, joka sisältää E-vitamiinia ja muita antioksidantteja, suojellaksesi ihoa päivän seikkailuista.

 

Kuun vaiheet ja niiden yhteys yöunien laatuun

Kiinnostus kuun vaikutukseen ihmiskehoon ja erityisesti yöuniin on vilkkaana tutkimusaiheena viime vuosina. Kuun erilaisilla vaiheilla kuten uusi kuu tai täysikuu, voi olla yllättäviä vaikutuksia unen laatuun ja määrään. Esimerkiksi, jotkut tutkimukset osoittavat, että ihmiset saattavat kokea enemmän unettomuusjaksoja täydenkuun aikaan. Jopa unen syvyyteen kuun vaiheet saattavat vaikuttaa, sillä sikeintä unta saatetaan nukkua kuun pienenevässä vaiheessa.

Unen laadun ja kuun vaiheiden välillä vallitsevaa yhteyttä selittävät useat teoriat. Joillekin, kuun vetovoima saattaa vaikuttaa kehomme vesiin, kuten vuoroveden mukaan, ja siten aiheuttaa häiriöitä unirytmissä. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että täysikuu voi lisätä melatoniinin, eli ”unihormonin”, eritystä jolloin unen latenssi voi vähentyä. Samalla kuitenkin myös herääminen on todennäköisempää. Kerrottakoon vielä lisänä, että tätä kaikkea tutkitaan aktiivisesti, ja kuun vaiheilla unen laadun ymmärtäminen on edelleen suurelta osin mysteeri.

Retrograden aika: Miksi silmänaluset korostuvat?

Retrograden aika on planeettojen liikkeen erityinen jakso, joka saattaa vaikuttaa niin meidän energiatasoillemme kuin ulkonäöllemmekin. Tähän aikaan saatamme kokea suurempaa stressiä, voimattomuutta tai emotionaalista kuormitusta, jotka usein näkyvät ensimmäisenä nimenomaan kasvoillamme, erityisesti silmänalusissa. Ne saattavat näyttäytyä tummempina, turvonneina tai väsyneempinä, eikä mikään ihme – olemmehan astelleet yhteen vuoden intensiivisimmistä astrologisista jaksoista.

Retrograden aikana meidän kannattaa panostaa erityisesti omaan hyvinvointiimme ja ihonhoitoon. Etenkin silmänalusten hoitoon kannattaa kiinnittää huomiota, koska silmänympärysalue on herkempi kuin muu iho ja se reagoi voimakkaammin kehomme vaihteluihin. Tutkimusten mukaan unen ja ruokavalion lisäksi myös planeettojen liikkeet ja niiden aiheuttamat energianmuutokset voivat vaikuttaa ihon kuntoon. Retrograden aikana apuun kannattaakin ottaa esimerkiksi rauhoittavia kasvonaamioita, kosteuttavia silmänympärysvoiteita ja lepoa, paljon lepoa. Muista, että kehosi tarvitsee aikaa sopeutua energia-aaltoihin, joten anna sille mitä se tarvitsee – ja ehkä hieman ekstraa.

Tärkeimmät ainesosat horoskooppimerkkisi mukaan ihonhoitoon

Astrologia ja ihonhoito eivät ehkä ensi alkuun kuulosta kovin yhteensopivilta, mutta tarkemmin ajateltuna, kenties sinunkin horoskooppimerkkisi voisikin tarjota vihjeitä juuri sinulle sopivista ihonhoitotuotteista. Ajatellaanpa asiaa näin: jokainen horoskooppimerkki on yhteydessä tiettyihin planeettoihin, elementteihin ja luonteenpiirteisiin, jotka voivat viitata tarvittaviin ihonhoitoaineisiin ja -rutiineihin.

Leijonan tulielementin hallitsema, aurinkoenergiaa hehkuva iho saattaa kaivata kosteutusta ja ravitsevia aineosia pidemmän aikaa auringossa viettämisen jälkeen. Vastaavasti vesimerkki Kalojen ihonhoitoon liittyvät avainsanat voisivat olla kosteus ja herkkyys. Maamerkeille, kuten Härälle, ihonhoitotuotteissa tulisi korostua luonnolliset ainesosat. Ilmamerkit, kuten Vesimiehet, saattavat kaivata iholleen raikkautta tuovia tuotteita. Astrologisen kartan tuntemus voi siten auttaa ymmärtämään mitä iho kaipaa ja valitsemaan juuri oikeat tuotteet sen hoitoon.

Rentoutusharjoituksia ja meditaatioita parempien unien saavuttamiseksi

Rentoutumisen ja meditaation merkitystä hyvien unien kannalta ei voi liikaa korostaa. Meditaatiota on käytetty jo tuhansia vuosia rauhoittamaan mieltä ja kehoa. Sen avulla voidaan parantaa unenlaatua ja vähentää stressiä, joka on yksi suurimmista unihäiriöiden aiheuttajista.

Viime aikoina monia rentoutusharjoituksia, kuten joogaa ja hengitysharjoituksia, on suositeltu parantamaan unenlaatua. Esimerkiksi joogassa käytettävät hengitystekniikat ja asennot voivat auttaa vähentämään fyysistä ja psyykkistä stressiä, mikä puolestaan parantaa nukkumista. Muita suosittuja rentoutumistekniikoita ovat progressiivinen lihasrelaksaatio ja kehon tietoinen läsnäolo, jotka voivat auttaa rauhoittamaan mielen ja valmistautumaan uneen.

Mysteerit paljastuvat: Mikä horoskooppimerkkisi kertoo ihonhoidosta?

Astrologian ja ihonhoidon yhteys voi tuntua kaukaa haetulta, mutta oman horoskooppimerkkisi tunteminen voi itse asiassa avata uusia ovia ihonhoitorutiinissasi. Esimerkiksi tulimerkit (Oinas, Leijona, Jousimies) ovat energisiä ja spontaaneja, joten niille jatkuva liike ja uudistus tuntuu luontaiselta, hikoiltaessa huokoset avautuvat, joten kosteuttavat seerumit ja kuorinta ovat avainasemassa ihon hyvinvoinnissa. Heidän iho kaipaa tehohoitoa ja raikkaita tuotteita, jotka tuovat elinvoimaisuutta.

Veden merkit (Rapu, Skorpioni, Kalat) taas nauttivat rutiineista ja ovat luonteeltaan syvällisiä, joten heille sopii ihonhoito joka on osa rauhoittavaa iltarutiinia. Erilaiset kasvonaamiot ja rauhoittavat seerumit, jotka auttavat unohtamaan päivän kiireet, ovat juuri heille sopivia. Jokaiselle merkille on siis omat erityiset tuotteensa ja tavat hoitaa ihoa. Horoskooppien salat ovatkin juuremme, joiden kautta voimme ymmärtää itseämme syvemmin – myös ihonhoidossa!